Fatbike

FATBIKE

UTFORSKA NORRBOTTEN PÅ EN CYKEL! EN FATBIKE KOMMER TA DIG LÄNGS STIGAR OCH VÄGAR ÅRET RUNT.  RULLA ÖVER STOCKAR OCH STENAR PÅ SOMMAREN ELLER TRAMPA FRAM PÅ IS OCH SNÖ VINTERTID.

UTHYRNING FATBIKE

Året runtEn fatbike är i grund och botten en mountainbike med extra tjocka däck. Tyngre och osmidigare än en vanlig cykel, men de feta däcken gör fatbiken till en utmärkt off-roadfarkost. Den är gjord för sand, lera och snö, och kommer ta dig till platser där en vanlig cykel inte tar sig fram. Hos Nordic Life Experience finns fatbikes för uthyrning, så du kan utforska naturen på ett roligt och spänannde sätt. Vi hjälper er gärna  med förslag på rutter och utflyktsmål.


PRISER (Inkl. fatbike, inställning av cykeln, samt hjälm)

3h: 300 SEK

Heldag: 400 SEK

24 h:  500 SEK

Depositionsavgift: 500 SEK per fatbike - återges vid återlämnande av oskadad och komplett  cykel och utrustning.


Kontakta oss för priser för längre perioder.


CYKELÄVENTYR I SKOGEN

Året runt

Utforska det kustnära skogslandskapet runt Kalix - på cykel Med våra fatbikes kan du åka på cykelutflykt året om. På detta äventyr kommer du njuta i friska luften medan du cyklar längs skogsvägar, stigar, och vitnertid även på skoterspår! Åk ut på ett roligt och spännande äventur med skogen som kuliss. Det finns chans att stöta på djur och se spåren efter dem. Njut elller trotsa vädrets makter och ta del av berättelser om lokal kultur och historia. Kom ihåg att ta på oömma kläder, eftersom omständigheterna kan variera. Från gassande sol, regn eller lera till kyla, snö och is, beroende på när på året du cyklar. Under utflykten kommer vi ta en paus för lite fika och varm (eller kall) dryck (beroende på årstid).


PRIS

1100 SEK (550 SEK för barn under 16 år)

Ingår: fatbike, hjälmt, guide, fika, varme/kall dryck

Lämpligt för:  Vuxna, barn från ca 12 år och äldre (deltagare måste kunan cykla och nå ner till pedalerna så de kan framföra cykel npå ett säkert sätt)

Bär lämpliga, oömma kläder. Ta med kamera/telefon för fotografier


Vänligen meddela oss om eventuella alleriger, matpreferenser eller medicinska aspekter vi bör känna till.


Total tid: Ca 3h/ca 8 km (3 h 45 min inkl transport)


CYKLA PÅ KALIXÄLVEN

January-April (beroende på våder och istjocklek)

Cykla på den frusna Kalixälven - en av Europas sista oreglerade älvar!


Vinteritd trafikeras älven av snöskotrar, och på vissa platser t.o.m. bilar. Vi föredrar dock muskeldrivna transporter så som skidor, och nuförtiden, t.o.m. cyklar!

VI erbjuder guidade fatbiketurer på isen, med start från centrala Kalix. Turen går uppström och stannar till på Vassholmen där vi bjuder på fika, varmdryck och berättar om kulturminnesbyggnaderna från flottningsperioden. Man får även en fin vy av Kalix från isen, och vi berättar om ortens historia. Passa på att ujppleva ett intressant vinteräventyr!


PRIS

900 SEK (500 SEK för barn under 16 år)

Ingår: fatbike, hjälm, guide, fika, varm dryck

Passar för: Vuxna, barn från ca 12 år (deltagare måste kunna cykla och nå ner till pedalerna så de kan framföra cykel npå ett säkert sätt)

Bär lämpliga, oömma vinterkläder. Ta med kamera/telefon för fotografier


Vänligen meddela oss om eventuella alleriger, matpreferenser eller medicinska aspekter vi bör känna till. 


Total tid: Ca 3h (ca 6 km)CYKLA PÅ HAVET

January - April (Beroende på väder och istjocklek)


Föreställ dig att cykla på ett fruset hav!I Den här turen startar från Nordic Lapland

Resort på Frevisören, 23  km utanför of Kalix. Vi cyklar därifrån ut på den frusna Bottenviken. Längs vägen spanar vi efter spår i snön och kanske kan vi även få se några av djuren som gjort dem. Ute på isen kommer du få uppleva känslan att cykla där människor badar och åker båt på sommaren. Vi cyklar runt holmar i den inre skärgården, där det finns gott om fototillfällen. Det blir även en fikapaus där vi gör upp en eld och avnjuter varm dryck innan vi trampar tillbaka till fastlandet.


PRIS

1290 SEK per person (690 SEK för barn under 16 år)

Ingår: transport från Kalix, fatbike, hjälm, guide, fika,varm dryck

Lämplig för: Vuxna, barn från ca 12 år (deltagare måste kunna cykla och nå ner till pedalerna så de kan framföra cykel npå ett säkert sätt)

Bär lämpliga, oömma vinterkläder. Ta med kamera/telefon för fotografier


Vänligen meddela oss om eventuella alleriger, matpreferenser eller medicinska aspekter vi bör känna till. 


Total tid: Ca 3h (4h inklusive transport)